Igångsättning av Almskivling

I ett tidigare inlägg nämnde jag att vi ville försöka odla Almskivling tillsammans med grönsaker i en odlingsbädd. Almskivling är en välsmakande typ av Ostronskivling som kan öka skördeutbytet genom att bryta ner dött organiskt material och frigöra näringsämnen till växterna!

Men innan vi planterar ut svampen tillsammans med växterna behöver vi sprida mycelet vidare till halmpellets.

img_20160924_161225

Det första steget är att tvätta händerna och sedan dela mycelet i mindre bitar medan påsen ännu är försluten.

img_20160924_161547

Sedan blandar man halmpellets och mycel tillsammans i en odlingspåse med vita filter och skakar om!

img_20160924_161739

Det sista steget är att tillsätta drygt 2 liter vatten och låta det absorberas av pelletsen innan man knyter igen påsen med hjälp av ett buntband.

img_20160924_164204

Nu ska påsen bara stå mörkt i rumstemperatur 3 veckor eller tills mycelet vuxit igenom halmen. Sen är vi redo att sprida ut det i odlingsbädden 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *